אם מידי פעם אתם מחליטים שאתם חייבים לעשות סדר עם ההוצאות שלכם או מוצאים את עצמם מופתעים (לרעה) מגובה ההוצאות החודשי שלכם באופן קבוע, אתם חייבים לעבור על הטיפים המנצחים שלנו שתוכלו ליישם ממש מייד כדי לחסוך בהוצאות הבית השוטפות שלכם.
יישום עשרת הטיפים שלפניכם יכולה להביא אתכם לחיסכון של בין 500 ל- 1000 ₪ בחודש! עכשיו תכפילו את זה בשנה, ויש לכם סכום משמעותי מאוד שאתם יכולים להשקיע או לחסוך אותו.
טיפים לחיסכון בהוצאות
1. רשימת קניות
בטח שמעתם על זה לא מעט, תכינו רשימת קניות מסודרת ואיתה תגיעו לסופר ותקנו רק מה שרשמתם בה. כך לא תתפתו לקנות מוצרים שלא התכוונתם לקנות או שאתם לא באמת צריכים.
הימנעו ממבצעים! הם גורמים לכם לקנות הרבה יותר ולא בהכרח להשתמש בהם.
טיפ על – סדרו את הקניות שלכם לפי קטגוריות של מוצרים. כך תשפרו משמעותית את הזמן שלוקח לכם לערוך קניות. היעזרו ברשימת קניות להדפסה ותעשו לעצמכם חיים קלים!
2. רישום הוצאות במזומן
איכשהו הכסף הזה חומק הכי מהר מבין האצבעות, ואנחנו לא זוכרים על מה. כדי לנהל מעקב אחר הוצאות המזומן שלכם אתם יכולים לרשום על דף נייר או בטלפון את סכום ההוצאה בסמוך להתרחשותה או פשוט לשמור את הקבלה על ההוצאה ולעשות סיכום של הרישומים והקבלות בסוף החודש.
3. מעקב אחר הוצאות והכנסות קבועות
הוספה של הוצאות והכנסות קבועות, ייתן לכם כמעט מייד תמונה כללית של המאזן שלכם. כך תוכלו גם להעריך את סכום ההוצאות הלא קבועות שיש לכם יותר שליטה בו. לדוגמא: בילויים, אוכל, מתנות, בגדים וכד'.
בהזדמנות הקרובה שיש לכם, מומלץ לנהל תקציב משפחתי המתייחס לכל ההוצאות וההכנסות שיש לכם, וכך לדעת בכל זמן נתון מה המאזן שלכם (איפה אתם עומדים מבחינת הוצאות והכנסות).
4. מעקב הוצאות תקשורת
התעדכנו לעתים קרובות במחיר האחרון אליו התחייבתם אליו במסגרת שירותי טלפון, אינטרנט, טלוויזיה וכד'. המחירים של חברות התקשורת מתעדכנים כל הזמן. השתדלו לרכוש חבילות "באנדל" שמרכזות מספר שירותים אצל ספק אחד. כך תוכלו לעקוב בצורה נוחה יותר אחר התשלומים וגם לרוב תקבלו אותם בהנחה מאשר אם הייתם רוכשים כל שירות בנפרד.
כתבו לעצמכם אילו שירותי תקשורת אתם ממש חייבים ועל אילו אתם יכולים לוותר והשוו מחירים בין חברות התקשורת. תבקשו הצעת מחיר שתואמת בדיוק את מה שאתם צריכים ולא מעבר לכך.
5. חיסכון בחשמל
אנחנו לא ממש מודעים לזה, אבל כל מכשיר שמחובר לחשמל בעצם צורך חשמל גם אם הוא לא פועל באותו ברגע. בנוסף, מוצרי חשמל מסויימים צורכים כמות גבוהה במיוחד של חשמל כגון: מזגן, דוד שמש, קומקום, מדיח ועוד.
כדי לחסוך בחשמל בצורה משמעותית עליכם להיות עקביים ולהקפיד על שימוש הולם והגיוני במכשירי החשמל הכבדים. לדוגמא:
- הפעילו דוד שמש בעזרת טיימר שיידלק וייכבה בזמנים קצובים
- העלו את הטמפרטורה במזגן כאשר הוא על קור (מעל 23 מעלות) או הנמיכו את הטמפרטורה במזגן כאשר הוא על חום (מתחת ל-30 מעלות)
- השתמשו במדיח, מייבש ומכונת כביסה רק כאשר הם מלאים
6. הלוואות
השתדלו להימנע מהלוואות. אנחנו לא מדברים על הלוואות הכרחיות כמו משכנתא, אלא על הלוואות שנחשבות בדרך כלל למותרות כגון: חופשה בחו"ל, רכב חדש, ניתוח קוסמטי וכד'. הריבית על הלוואות שכאלה היא בדרך כלל גבוהה וההחזר שלה יעלה לכם בסופו של דבר לא מעט. נסו לדחות דברים שאתם רוצים לתקופה אחרת בה יש לכם את סכום הכסף הדרוש להנאות הגדולות שלכם.
7. רכשו מוצרים בהנחה
- השוו מחירים – באופן כללי כאשר אתם מעוניינים לרכוש מוצר כלשהו, בדקו את המחיר שלו אצל מספר ספקים לפני שאתם מבצעים את הקנייה. הימנעו מרכישות אימפולסיביות
- רכשו בגדים בסוף עונה. בתקופה זו יש ירידה של 20% ועד 60% הנחה על הבגדים ברשתות הביגוד. אז למה לא לקנות לעצמכם בגדים בחצי מחיר?
- אל תקנו את המוצר הכי יקר. לפעמים גם מוצר במחיר "בינוני" נותן את אותה איכות. בדקו לעומק לפני שאתם רוכשים מהם באמת ההבדלים בין מוצרים שיש ביניהם פער כספי גדול
8. בילויים במקומות חינמיים
יוצאים לבלות עם הילדים? נפלא! יש המון גינות, גני משחקים, מסלולי הליכה ופארקים שהם לגמרי בחינם! לא חייבים ללכת למקומות בהם אתם נדרשים לשלם כמה עשרות שקלים על כל נפש. זכרו ש-מה שהילדים זוכרים בסופו של דבר – זו את החוויה אתכם ופחות את מתקן השעשועים ששיחקו בו.
גם בילויים למבוגרים לא חייבים לעלות לכם יותר מידי. הליכה על חוף הים עם בקבוק יין וסל פיקניק יעשו את העבודה. גלידה מפנקת בסוף יום עבודה עם אדם אהוב יקפיצו לכם את המצברוח, ופלאפל בפיתה זו ארוחת ערב לכל דבר. הבנתם את הרעיון 🙂
9. מעקב אחר ביטוחים
בדקו איזה ביטוחים יש לכם. כמה אתם משלמים עליהם. למי אתם משלמים עליהם? עשו מידי שנה-שנתיים השוואה ושפרו את התנאים שלכם.
10. מעקב אחר כרטיסי אשראי
מעקב אחר כרטיסי אשראי יכולה לסייע לכם לראות על מה אתם מוציאים, לגלות הוצאות שאתם כבר זקוקים להן ובאופן כללי לקבל מושג על סוג ההוצאות שלכם ולהעריך כמה אתם יכולים להפחית מהן באופן מיידי.